Sosyal Medya

Güncel

Akıncı Üssü’nün baş FET֒cüsü Albay Özçetin

Akıncı Üssü’ndeki ‘baş FET֒cü’nün kalkışma gecesi bombalama emirlerini veren Albay Özçetin olduğu ortaya çıktı. Darbecinin aracında 11. Cumhurbaşkanı Gül’ün evini gösteren uydu fotoğrafı da bulundu.



FETÖ’nün darbe giriÅŸimi sırasında Akıncı 4. Ana Jet Ãœssü’ndeki eylemlere iliÅŸkin hazırlanan ve mahkemeye gönderilen iddianamede, 15 Temmuz gecesi ‘Kurmay Albay’ rütbesiyle ‘Akıncı 4. Ana Jet Ãœssü Harekat Komutanı’ olarak görev yapan şüpheli Ahmet Özçetin’in faaliyetlerine yönelik kapsamlı tespitlere yer verildi. Ä°ddianamede Özçetin’in FETÖ yöneticisi olduÄŸu ve kalkışma gecesi pilotlara bombalama emirleri verdiÄŸi belirtildi.
 
Şüpheli Özçetin’in 15 Temmuz gecesi saat 22.20’de Akıncı Ãœssü’nden keÅŸif ve koordinat belirleme amacıyla Kayseri’den getirilen GÖREN uçağını kaldırdığı ifade edilen iddianamede, uçağın ‘Esen 20’ olan kodunu ‘Tosun’ olarak deÄŸiÅŸtirdiÄŸine dikkat çekildi. Ä°fadelerden Gölbaşı’ndaki Özel Kuvvetler Komutanlığının ve Gölbaşı Polis Özel Harekat Binası’nın koordinatlarının girildiÄŸi anlaşılan GÖREN uçağı, darbe giriÅŸimi süresince havadaki F-16 jetlerine Ankara’daki insan ve araç trafiÄŸi hakkında bilgi verdi. Ä°ddianamede, CumhurbaÅŸkanlığı Külliyesi, TBMM, Gölbaşı Polis Özel Harekat binası, Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire BaÅŸkanlığı, Ankara Emniyet Müdürlüğü gibi alanları bombalayanların ve Akıncı Ãœssü önüne darbe giriÅŸimini durdurmaya gelen sivil vatandaÅŸlara ateÅŸ açan FETÖ’cü askerlerin Özçetin’in davetiyle üsse geldiÄŸi aktarıldı. Ä°ddianamede ifadeleri yer alan şüpheliler Özçetin’in üssün ‘BaÅŸ FETÖ’cüsü’ olduÄŸu ve Akın Öztürk’e yakın olduÄŸunu belirtildi. 
 
26 KİŞİLİK LİSTE ÇIKTI
 
Ä°ddianamede, Kazan Cumhuriyet BaÅŸsavcılığınca şüpheli Özçetin’in kullandığı araçta 23 Temmuz 2016 tarihinde yapılan aramada, A4 boyutundaki zarf içerisindeki belgelerde ‘Hedef no’, ‘Hedef’, ‘Hangi ilde’, ‘Adres’, ‘Koruma’ baÅŸlıklı listenin ele geçirildiÄŸi bildirildi. Devlet adamlarının adreslerinin uydudan alınmış görüntülerinin bulunduÄŸu zarfta yer alan belgelerde listenin ilk sırasında eski CumhurbaÅŸkanı Abdullah Gül, 26’ıncı sırasında ise AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah Ä°ÅŸler yer alıyor. Listede ayrıca TBMM BaÅŸkanı Ä°smail Kahraman, eski BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, BaÅŸbakan Yardımcısı Numan KurtulmuÅŸ, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, İçiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, CumhurbaÅŸkanlığı Sözcüsü Ä°brahim Kalın, CumhurbaÅŸkanı BaÅŸdanışmanı Mustafa Varank, Vatan Partisi Genel BaÅŸkanı DoÄŸu Perinçek, Veli Küçük ve Sedat Peker gibi isimler de bulunuyor.  
 
 
 
KARAR

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.